sponsored content

Voorkom dat de beitel van je sloophamer breekt

Wanneer je je sloophamer vaak gebruikt, is het helaas niet te voorkomen dat deze op den duur zal slijten. Door de sloophamer en beitel zo goed mogelijk te onderhouden kun je er wel voor zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan.

Naast het onderhoud zijn er nog meer factoren die kunnen voorkomen dat de beitel van je sloophamer stuk gaat. Dit ligt namelijk ook aan de manier waarop je je sloophamer gebruikt. Hieronder vind je een aantal tips voor het voorkomen van beschadiging aan de beitel.

Voorkom zijwaartse kracht op de beitel

Een veelvoorkomende oorzaak dat een beitel breekt is bij zijwaartse kracht. Hierdoor neemt de mate van vermoeiingsspanning toe. Elke vorm van zijwaartse kracht kan ervoor zorgen dat de beitel buigt.

Let op met koud of nat weer

De beitel is vatbaarder voor breuken als het koud is buiten, of wanneer de beitel nat is. Voordat je gaat werken met een sloophamer is het daarom belangrijk om hem op te warmen. Begin daarom met licht breken, zeker wanneer de beitel nat of bevroren is. Bovendien is het belangrijk dat je niet te lang op één plaats breekt.

Verhoeven Vematec

Verhoeven Vematec

Vermijd loze slagen

Wanneer de punt van de beitel niet goed in contact staat met het te slopen object of wanneer de beitel te weinig tegendruk krijgt in het materiaal, ontstaan er loze slagen. Door loze slagen kan de voorste kop barsten of kan er een breuk ontstaan bij de beitelborging.

Smeer de sloophamer vaak genoeg

Om een soepel metaal-op-metaal contact te hebben in de sloophamer is het van belang om deze elke twee uur te smeren. Als de schacht van de hamer niet genoeg gesmeerd wordt, kan de hamer barsten.

Onderhoud je sloophamer goed

De levensduur van je sloophamer en je beitel verleng je door goed onderhoud uit te voeren aan het uitrustingsstuk. In de video geeft VemaTec 6 tips over het onderhouden van je sloophamer.

Lees meer over het voorkomen dat je beitel breekt op de VemaTec website.

Op zoek naar nieuwe uitrustingsstukken voor jouw graafmachine?

Ben je op zoek naar een nieuwe sloophamer voor je graafmachine, of een ander uitrustingsstuk? Neem dan eens een kijkje op de website van VemaTec. Hier vind je een compleet assortiment aan aanbouwdelen voor graafmachines, zoals graafbakken, sloop-sorteergrijpers, rippers en snelwissels. Op de website kun je deze eenvoudig bestellen, of een offerte aanvragen.

Heb je nog een vraag over jouw uitrustingsstuk of over het bestellen van nieuwe uitrustingsstukken? Neem dan gerust contact op met VemaTec.

Dit artikel is gesponsord door VemaTec.