Sponsored content

Kom het comfort en gebruiks­gemak van Takeuchi ervaren

Wil jij proefdraaien met een populaire Takeuchi graafmachine of een Schäffer wiellader? Zoals de nieuwe TB335R of TB350R binnendraaiers of de TB395W mobiele kraan? Kom dan naar de gecombineerde stand van Takeuchi Benelux en Schäffer Nederland. Kun je gelijk de nieuwe elektrische TB20E bewonderen!

Zelf draaien met de nieuwe TB335R minigraver met ruime en comfortabele cabine? Kom dan naar stand 126 van Verhoeven International. Kun je gelijk de unieke jog dial knop uitproberen.

Verhoeven International grijpt de komende Technische Kontakt Dagen (TKD) aan om bezoekers te laten ervaren waarom bestaande gebruikers zo enthousiast zijn over het comfort en gebruiksgemak van hun Takeuchi graafmachines. Daartoe brengt de importeur van elke nieuwe machine twee exemplaren mee naar de Nobelhort in Almere.
“We hebben dit jaar een extra grote stand met een demoruimte waar bezoekers kunnen draaien met maar liefst negen typen graafmachines”, zegt Anouk Voncken, verantwoordelijk voor marketing bij Verhoeven. “Van die negen graafmachines zijn er vier nieuw, de TB335R, TB350R, TB395W en het prototype van de TB20E. Die kun je niet alleen zelf uitproberen, je kunt ze ook op de stand bekijken.”
Productmanager Rob Slenders vult aan: “Wij merken dat machinisten in de Benelux behoefte hebben aan een ruime en comfortabele cabine met veel gebruiksgemak. Dankzij hun inbreng heeft Takeuchi daar extra sterk op ingezet en dat merk je aan de nieuwste modellen. Maar oordeel zelf zou ik zeggen, door in de cabines te klimmen en het met eigen ogen én handen uit te proberen.”

Ruime cabine op binnendraaier kan wél

Slenders is met name enthousiast over de nieuwe compacte binnendraaiers. “Binnendraaiers staan bekend om hun krappe cabines vanwege de beperkte ruimte. Met de in januari van dit jaar geïntroduceerde TB335R minigraver bewijst Takeuchi dat een ruime en comfortabele cabine op een compacte binnendraaier wél kan. Dankzij nieuwe technieken zijn ze in staat om een compacte machine te combineren met veel ruimte en bedieningsgemak voor de machinist. Ik denk dat we hiermee echt een nieuw soort publiek kunnen bedienen dan voorheen. Zo is er standaard een 7 inch touchscreen en een druk- en draaiknop (jog dial knop). Dat is bijzonder in deze klasse. Eveneens standaard is de DAB+ radio met handsfree belfunctie.”

Bedrijven die (ook) een iets zwaardere binnendraaier met evenzo ruime cabine zoeken, kunnen hun hart ophalen aan de eveneens nieuwe TB350R 5 ton rupsgraafmachine. Die deelt de standaard features met de TB335R en heeft daarnaast een bijzondere feature die volgens Rob Slenders uniek is in deze klasse. “Een brandstof vulpomp met automatische afslag en oprolmechanisme voor de slang. Zo hoef je als machinist niet langer te hannesen met een jerrycan of dergelijke om de brandstoftank af te vullen. Typisch een oplossing die aangeeft hoeveel aandacht er is voor gebruiksgemak. Bovendien voorkom je ermee dat er diesel weglekt.” De Takeuchi TB350R is vanaf juni leverbaar.

TB335R - Binnendraaier 2

Het is Takeuchi gelukt om een compacte machine te combineren met veel ruimte en bedieningsgemak voor de machinist.

TB335R en TB350R - Jog dial en touchscreen monitor

De TB335R en TB350R hebben standaard een 7 inch touchscreen, een druk- en draaiknop (jog dial knop) en een DAB+ radio met handsfree belfunctie.

Vierwielgestuurde mobiele kraan

TB395W
Deze nieuwe TB395W vervangt de populaire TB295W. Met standaard onder meer een sperdifferentieel op de achteras en het nieuwe ‘front hub brake’ remsysteem op de vooras.

Eveneens leverbaar vanaf juni is de nieuwe TB395W mobiele graafmachine. Uniek in zijn soort, al was dat alleen maar omdat het de enige mobiele graafmachine is die Takeuchi produceert. De TB395W vervangt de populaire TB295W. Naast de verschillende overige vernieuwingen wil Slenders vooral de optionele vierwielbesturing aanhalen. “Voor Takeuchi is dat een nieuwe optie die de machine nog beter inzetbaar maakt op kleinere werken met beperkte ruimte. Standaard zijn onder meer het sperdifferentieel op de achteras en de ‘front hub brake’ op de vooras. Dat is een nieuw remsysteem dat ervoor zorgt dat het voertuig volledig stilstaat tijdens graafwerkzaamheden en niet danst of deint.” Hij ziet de TB395W ook wel als werktuigdrager ingezet worden dankzij de vier hydraulische extra functies die eveneens standaard zijn. Bovendien is het schuifblad proportioneel te bedienen met een slide switch in de joystick.

Op dezelfde stand presenteert Schäffer Nederland haar assortiment gele wielladers voor bouw en industrie. De gepresenteerde machines variëren tussen de twee en twaalf ton, van minishovels tot grote telescopische wielladers.

Drie merken met elektrische machines

Verhoeven International kan natuurlijk niet achterblijven bij de megatrend van elektrisch aangedreven emissieloze machines. Het bedrijf benut de TKD dit jaar dan ook om van maar liefst drie merken elektrische machines mee te nemen. Allereerst is dat een prototype van de volledig elektrische Takeuchi TB20E. “Dat is een 2-tonner afgeleid van de TB216 met een identieke reikwijdte en kinematiek. Tegelijkertijd is de TB20E vanaf het begin ontworpen als elektrische graafmachine en dus geen omgebouwde dieselvariant. Op de TKD tonen we deze minigraver in combinatie met een snellader die de lithium-ion batterijen in twee tot drie uur tachtig procent vol laadt.”

Eveneens aanwezig is de volledig elektrische Schäffer 24E wiellader en verder brengt Verhoeven International twee elektrische Conmeq miniloaders mee die je uit kunt proberen. Anouk Voncken: “We zien een toenemende vraag naar dergelijke miniloaders en zijn aan het kijken of we die in ons assortiment op kunnen nemen. De TKD is een prachtige gelegenheid om de interesse en meningen van bezoekers te peilen. Die bezoekers kunnen dan tegelijkertijd profiteren van onze beursacties op filtersets. Tijdens de beurs kun je die met een interessante korting aanschaffen.”

Bekijk de video van de Takeuchi TB335 R: de binnendraaier met zeer ruime cabine!

Dit artikel is gesponsord door Takeuchi Benelux.