BMWT

180 standhouders op komende TKD

Als er iemand staat te popelen om een nieuwe editie van de TKD te beleven, dan is dat Jan Hommes wel. De directeur van medeorganisator BMWT kijkt er vooral enorm naar uit om bezoekers te laten zien wat de huidige stand der techniek is.

Dat er veel veranderd is sinds de laatste editie van de Technische Kontakt Dagen (TKD), dat is een ding dat zeker is. Qua techniek maar zeker ook qua omvang. Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 juni vindt de TKD, de grootste buitenbeurs van West-Europa, weer plaats op de vertrouwde Nobelhorst locatie in Almere.

Met 180 standhouders en een volledig uitverkochte beursoppervlakte van 118.000 vierkante meter, heeft de organisatie haar best gedaan om een fantastisch evenement neer te zetten. Dat zijn veertig extra standhouders en bijna 50.000 vierkante meter extra ten opzichte van de beoogde editie van vorig jaar.

Daaruit kun je met een gerust hart afleiden dat fabrikanten, importeurs en dealers op het gebied van grondverzet-, recyclingmaterieel en aanverwante specialismen reikhalzend uitkijken naar de buitenbeurs.

Goede afspiegeling materieelpark

Zelf kijkt Jan Hommes vanzelfsprekend ook enorm uit naar het unieke vakevenement op een vertrouwde locatie. “We zijn hartstikke blij dat we de TKD weer kunnen organiseren. Iedereen staat echt te popelen om drie dagen lang ondergedompeld te worden in alles wat de sector te bieden heeft. En vergis je niet, want sinds de vorige editie is er enorm veel gebeurd. Zo zijn er vrijwel alleen nog maar nieuwe en uiterst schone Stage V-motoren en natuurlijk het enorm snel groeiende aanbod emissieloze machines. Als bezoeker krijg je op 118.000 vierkante meter een hele goede afspiegeling van het huidige moderne Nederlandse materieelpark.”

Voorafgaand aan de drie dagen van de buitenbeurs, wordt het terrein van een ‘volledig lege zandbak’ omgebouwd tot een professioneel en volwaardig beursterrein. Met onder meer 27.000 vierkante meter stelconplaten, 4,5 kilometer drainage en niet te vergeten 1.000 vierkante meter horeca en terras. “Er wordt alles aan gedaan om bezoekers maar ook standhouders een optimale beleving te bieden.”

TKD overzicht

TKD_machines

Logistiek óók op orde

Speciale aandacht is er tijdens deze editie met name ook voor de logistiek op en rondom het beursterrein. Zo wordt er gebruikgemaakt van het parkeerterrein van de Floriade dat een goede ontsluiting heeft. Daar staat bovendien nog eens 4.000 vierkante meter aan rijplaten gereed om het parkeerterrein bij minder goed weer dicht te leggen. Ook de aan- en afvoerroutes voor materieel hebben dit keer extra aandacht gekregen. “We merken dat de Gemeente Almere er nu dichter op zit en gebaat is bij een goede beurservaring. Ze zijn echt enthousiast. En dat moet ook, want we willen als organisatie een visitekaartje afgegeven met deze editie.”

“Ik schat in dat de verschillende leveranciers laten zien wat ze allemaal kunnen. Ik verwacht enerzijds het beste van hun programma, zowel stationair en als demomachine. En anderzijds dat elke iedere exposant laat zien welke emissieloze oplossingen er al zijn. Dat laatste is toch de focus voor de komende jaren. Naast de demoruimtes van de exposanten zelf is er de bekende demobaan voor rijdend materieel. Demo’s verweven met statische stands, dat is echt de kracht van dit evenement.”

Beleidsmakers meenemen

Dat de TKD zo’n goede afspiegeling is van de stand der techniek, grijpt de organisatie ook aan om beleidsmakers tijdens ontbijtsessies mee te nemen in waar de sector momenteel staat. “Daar is iedereen toch wel erg nieuwsgierig naar en waar kun je dan beter zijn dan op de TKD waar alles en iedereen bijeen is”, betoogt Hommes.

Om een goede doorstroming van bezoekers te waarborgen, zijn de publiekstrekkers strategisch over het terrein verdeeld. “Er zijn bovendien geen ‘dode hoeken’ op het beurterrein en we merken dat exposanten, van groot tot klein, blij zijn met de plek waarop ze ingedeeld zijn. Dat maakt de TKD ook zo’n unieke beurs.”

De 28e editie van de grootste buitenbeurs van West-Europa vindt van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 juni plaats op de Nobelhorst in Almere.

Dit artikel is gesponsord door BMWT.