Bobcat met dertigtal machines op de TKD

Inter-Techno laat tijdens de TKD zo’n dertig Bobcat-machines zien, aldus het bedrijf. Het gaat om diverse modellen van graafmachines, schrankladers, verreikers en compacte tractoren. Daarnaast is er een aantal Bobcat-verdichtingsmachines en aanbouwdelen te zien. Nieuw in het programma zijn de E88 en de elektrische E19e graafmachines, de compacte tractoren, de T86 schranklader en de compacte TL25.60 verreiker.

E19e: elektrische graafmachine

De E19e is een elektrische graafmachine van twee ton, die vorig jaar tijdens de Bauma werd gepresenteerd. De E19e is de elektrische variant van de Bobcat E19 dieselgraafmachine en biedt naar eigen zeggen dezelfde functionaliteit en prestaties. De E19e levert een maximaal vermogen van 15 kW. De capaciteit van de accu is 3,5 uur, maar de E19e kan tijdens werkpauzes worden opgeladen met een snelle lader. Dat betekent dat de machine voor alle gangbare toepassingen de hele dag kan worden gebruikt, claimt het bedrijf. Behalve de E19e zijn ook de E10e en de door Inter-Techno zelf omgebouwde E35e op de TKD te zien.

De nieuwe E88

Ook de nieuwe E88, een 8-tons graafmachine uit de Bobcat R2-serie, is op de stand van Inter-Techno aanwezig. De E88 is uitgerust met de Bobcat D24 Stage V 4-cilindermotor, die een vermogen van 48,5 kW levert. De E88 is verkrijgbaar met standaardarm- of lange armconfiguratie. Dankzij de op de arm gemonteerde hydraulische hulpleidingen en de hulphydrauliekbediening kan een breed scala aan aanbouwdelen gebruikt worden.

T86 schranklader

De nieuwe T86 schranklader met rupsbanden werd samen met de S86 op wielen ook op Bauma 2022 gepresenteerd. Door de 3,4 liter Bobcat Stage V-motor, die 78 kW (105 pk) vermogen levert, zijn beide modellen de sterkste compacte laders die Bobcat ooit ontwikkeld heeft, stelt het bedrijf. T86 en S86 beschikken over drie opties voor de hulphydrauliek: standaard 87 l/min; High Flow 138 l/min of Super Flow 159 l/min. Bij de Super Flow wordt een aansluitblok met 5 koppelstukken gemonteerd, dat flexibiliteit biedt voor het gebruik van aanbouwdelen.

Compacte verreiker

De nieuwe TL25.60 is de meest compacte verreiker van Bobcat. Deze is door de kleine draaicirkel geschikt voor het werken in kleine ruimtes. De Bobcat Stage V-motor levert 75 pk, een hefvermogen van 2.500 kg, een maximale hefhoogte van 5,9 meter en een maximaal bereik van 3,3 meter. De TL25.60 kan werken met alle aanbouwdelen die voor Bobcat-laders ontworpen zijn. De hydraulische en elektrische componenten, waaronder leidingen, kabelbomen en transmissie, zijn beschermd. Aan de onderkant is een stalen plaat gemonteerd.

Serie compacte tractoren

Ten slotte presenteert Inter-Techno twee modellen compacte tractoren op de stand: de CT1015 en de CT2525. Bobcat levert drie series: de 1000-, 2000- en 4000-serie met in totaal negen modellen van 25 tot 58 pk. Bij elk model is er keuze uit verschillende fabrieksopties zoals cabine, voorlader, mechanische of hydrostatische transmissie, verschillende type banden en voorspatborden. 

De compacte tractoren hebben standaard vierwielaandrijving. Verder kunnen de tractoren geleverd worden met verschillende montageopties en aanbouwdelen, zoals onder andere een frontheffer en middenmaaier. De tractoren zijn leverbaar met airconditioning (voor de modellen met cabine).