Dat de gekozen strategie en werkwijze effect heeft, blijkt volgens Sander de Regt niet alleen uit de volle orderportefeuille van zijn bedrijf. Hij claimt zelf uniek te zijn met herhaalaankopen in een markt die eigenlijk nog maar een paar jaar bestaat. Een markt die pas na de laatste TKD op gang kwam. “Doordat wij alles in eigen beheer doen en geen compromissen doen wat betreft accucapaciteit en -techniek, heeft Boskalis bijvoorbeeld recent een tweede ETEC E250C aangeschaft. Dat is echt nog uniek in zo’n jonge markt.
Volgens De Regt gaat het om de tweede generatie van de elektrische rupsgraafmachine waarin alles wat het bedrijf de afgelopen jaren heeft geleerd is verwerkt. “Er is een nog wat grotere accucapaciteit en de kinderziektes zijn eruit. Bovendien is deze machine modulair opgebouwd op de manier zoals we dat vanaf nu standaard doen. Dankzij die modulaire bouwwijze kunnen we efficiënter produceren en daarmee ook concurreren tegen vergelijkbare elektrische machines af fabriek van de grote fabrikanten.”
Transparantie
Eerder in dit artikel kwam het omarmen van de energietransitie door de sector aan bod en daar wil De Regt tot slot nog wel iets aan toevoegen. “De sector, en dan bedoel ik de gebruikers, omarmt die transitie volop. Bij de organisator van de TKD (BMWT) bespeurde ik de afgelopen jaren echter terughoudendheid, ook ten aanzien van onze inspanningen en ontwikkelingen. Dat vind ik jammer.”
Hij nodigt bestaande en potentiële klanten daarentegen van harte uit om de productielijnen voor zijn modulaire machines met eigen ogen te komen bekijken. “Wij zijn heel transparant over onze visie en werkwijze en tonen die graag aan geïnteresseerden. Bij ons kun je niet alleen alles zien, je kunt ook gelijk proefdraaien met de elektrisch graafmachines die op dat moment beschikbaar zijn.”