Sponsored content

Demarec met primeurs op TKD

Sloop- en recyclingwerktuigen in midden- én topsegment

Demarec, specialist in Demolition & Recycling Equipment, heeft op de TKD volop nieuws te melden.

In de eerste plaats presenteert Demarec op de TKD voor klanten en andere geïnteresseerden nieuwe producten uit de EcoLine. Managing Director Marcel Vening ligt het nieuws toe. “De filosofie van Demarec is gebaseerd op kwaliteit en performance voor de professionele gebruiker. Maar de totale markt is breder dus daarom wilden we een competitief geprijsde productlijn op de markt brengen.”
Voor dit middensegment is EcoLine ontwikkeld. Volgens Vening zijn er geen concessies gedaan op het gebied van kwaliteit en design, maar wel gericht op een competitieve eindprijs.

Vergruizers

Binnen de Ecoline presenteert Demarec op de TKD de drie productlijnen. Als eerste is dat de EcoLIne DLP-lijn van acht verschillende typen roterende vergruizers, die kunnen worden ingezet op machines van 7 tot 55 ton. Daarnaast de EcoLine DSP starre vergruizers die in eigen huis ontwikkeld zijn en die op machines van 15 tot 32 ton kunnen worden ingezet. De derde pijler van de Demarec Ecoline bestaat uit de EcoLine DCC 2-cilinder betonscharen, die eveneens wordt doorontwikkeld.

Dematrade

Naast producten uit de eigen stal toont Demarec op de TKD ook producten van de Kinshofer-groep. Dit zijn werktuigen die niet door Demarec worden ontwikkeld of gebouwd, maar wel het keurmerk dragen van de eigen fabrikaten. “Dit is ons Dematrade programma”, zegt Vening. Te zien op de stand van Demarec op de TKD zijn de cilinderloze NOX draaikantelstukken, waarvan de TR045 de beursprimeur is. Dit model is geschikt voor machines tussen de 1,9 en 4,5 ton eigen gewicht en is dus zeer veelzijdig.

Specialist in automatisch snelwisselen

Ook is Demarec specialist op het gebied van automatische snelwissels. Het specialisme heeft zowel betrekking op advies over de snelwissel in combinatie met de machine, maar zeker ook over de opbouw van de systemen op de machine en de kopplaten op de uitrustingsstukken. Zeker bij de eigen Demarec producten is dit perfect met de slangen binnendoor geïntegreerd.“Wij zijn al jaren dealer van marktleider OilQuick. Sinds ongeveer een jaar is daar ook Steelwrist bijgekomen.

‘OilQuick is nog steeds een uitstekende keuze”, zegt Veninga. “Maar er zijn steeds meer alternatieven verkrijgbaar. We willen niet meer per se een bepaald merk verkopen, maar we willen ons onderscheiden als specialist in volhydraulische snelwissels. Als een klant al drie snelwissels van Steelwrist heeft, waarom zouden wij hem dan moeten overtuigen dat hij als vierde toch OilQuick moet nemen? De klant moet kunnen kiezen. Die keuze willen wij mogelijk maken.”

Wie het allemaal met eigen ogen wil zien én uitproberen is van harte welkom bij Demarec op stand 171.

Deze tekst wordt gesponsord door Demarec.